Ajax heeft geen contact met Tuyp gehad

De man die bij FC Groningen niet uit de verf kwam moet de man van 27 miljoen doen vergeten. Volgens Johan Derksen moet FC Volendam-spits Jack Tuyp samen met Dario Cvitanich de leemte van Klaas-Jan Huntelaar in de spits bij Ajax gaan opvullen (zie eerdere bericht). “Ik kan er niks mee”, reageert de 25-jarige Tuyp op het onwaarschijnlijke scenario, nadat hij eerder dit jaar al aan Real Murcia werd gelinkt.

Tuyp, die een maand geleden hoogstpersoonlijk de Amsterdamse club uit het bekertoernooi schoot, werd maandagmiddag al gebeld over de vermeende interesse uit de hoofdstad. “Een journalist vroeg of het waar was dat ik met Ajax gesproken had. Nou, niet dus”, zegt de spits in het Noordhollands Dagblad. “Johan Derksen (hoofdredacteur Voetbal International, red.) zei dat hij het nieuws van een betrouwbare bron had vernomen. Leuk om te horen, maar ik kan er niks mee. Zolang ik niks van Ajax heb gehoord, concentreer ik me volledig op FC Volendam.”

De telefoon van Tuyp staat sinds maandagavond roodgloeiend. “Ik krijg allemaal sms’jes, maar ik laat me niet gek maken. Sommige zijn nog wel grappig ook. ‘Vandaar dat je zondag die kans miste’, dat werk. Kan ik om lachen. Voetbalhumor hè. Of ik een geschikte spits ben voor Ajax? Zullen we alsjeblieft niet op de zaken vooruit gaan lopen?”

Related posts