Van Basten zeer tevreden over Daley Blind

Na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Volendam was Marco van Basten erg tevreden over de manier waarop Daley Blind debuteerde. “Hij speelde alsof hij al jaren meedoet. Dat verdient een groot compliment. Wij selecteren namelijk altijd de voetballers die het beste hebben getraind. Blind heeft tegen Volendam zijn uitverkiezing helemaal waargemaakt. Blind bracht rust en strijd. Dat was mooi om te zien,” aldus Van Basten.

Daley Blind: ,,Hoe lang ik heb uitgekeken naar deze dag? Eigenlijk vanaf mijn eerste wedstrijd bij de pupillen,’’ sprak de debutant zelf. ,,Het is je droom om ooit Ajax 1 te halen, maar ik had nog niet verwacht dat het nu al zover zou zijn. Ik heb pas net gehoord dat ik vast met de A-selectie mee ga trainen.

,,Vrijdag stond mijn naam ineens onderaan de spelerslijst voor deze wedstrijd. Ik heb meteen naar huis gebeld. Wat mijn vader vanochtend zei voor de wedstrijd? Hij heeft me succes gewenst. Ik denk dat hij trots is, ja. Al loopt hij daar niet mee te koop.’’

Related posts