‘Barcelona wil Krkíc voor één jaar verhuren aan Ajax’

Bojan Krkic wordt opnieuw in verband gebracht met Ajax. De 18-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij FC Barcelona maar komt daar niet tot veel speelminuten. De Catalaanse ploeg zou hem daarom een jaar willen verhuren aan Ajax om hem meer speeltijd en ervaring op te laten doen.

Volgens de leiding van Barcelona zou dit een uitkomst zijn voor beide clubs. Ajax zou hiermee een topspits in spé onder zijn hoede krijgen en Barcelona hoopt hiermee te bereiken dat Krkic met een ervaring rijker terug kan keren in Nou Camp. Barcelona zou de spits voor uiterlijk één jaar willen verhuren.

Dat de keuze op Ajax is gevallen is volgens de clubleiding van Barcelona simpel te verklaren. ‘Ajax speelt altijd goed aanvallend voetbal en daar zouden ze volgens ons Krkic goed in kunnen gebruiken. Ook dat de twee oud-Barca spelers Gabri en Oleguer bij Ajax spelen is gunstig voor de pas 18-jarige Krkic. Het zal makkelijker voor hem zijn om zich aan te passen’, aldus de clubleiding van FC Barcelona.

Zie ook eerdere berichten:
16-01-08 Krkic opnieuw in verband gebracht met Ajax
10-07-08 Cruijff adviseert via media:’Krkic naar Ajax’

Related posts