Van Basten wil er een echte ‘aanjager’ bij

Marco van Basten kreeg na afloop van FC Volendam-Ajax veel vragen over mogelijke versterkingen. De hoofdtrainer liet doorschemeren dat hij een aanjager mist in de huidige selectie. ‘Er zit veel kwaliteit in deze ploeg, maar het schort aan spelers die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen, die leven in de brouwerij brengen. Een wedstrijd hoop je te kunnen beslissen met goed voetbal, maar soms gaat het ook om duels winnen. Daarmee hebben we regelmatig wat problemen’, aldus Van Basten.

Op mogelijke namen wilde Van Basten echter niet ingaan. ‘Want als we over namen gaan spreken, dan komen er absurde bedragen te voorschijn en daar zitten we niet op te wachten. Ik vind het belangrijk dat we in het elftal een speler hebben die wat aanjaagt, dat vind ik een gemis in deze ploeg. Maar het neemt niet weg dat ik nog steeds tevreden ben over de selectie en ik denk dat we nog vorderingen kunnen maken.’

Het verlangen naar een aanjager is opvallend te noemen, aangezien Van Basten er de afgelopen weken voor koos om fanatiekeling Gabri (momenteel geblesseerd) buiten het basiselftal te houden.

Related posts