Van Basten na afloop van duel tegen Volendam: ‘Ik ben geschrokken’

Ajax won zondagmiddag de uitwedstrijd bij Volendam (1-2) maar daarmee lijkt dan ook alles gezegd. ‘En daar ben ik blij mee’, stelde trainer Marco van Basten. ‘Maar ik ben vooral in de eerste helft geschrokken van ons spel. We werden soms zelfs afgetroefd. Dat is een jammerlijke constatering’.

Van Basten oefende in de aanloop van het duel met Volendam twee keer op kunstgras. ‘Maar dat was voor rust niet echt te zien’, constateerde de oefenmeester. ‘In de tweede helft hebben we veel kansen gemist. Al is het triest om te zien dat Urby Emanuelson bij een kleine voorsprong van 1-2 de bal over de doelman wil stiften. Volgens mij moet je in dat geval simpel scoren. Nu moesten we nog billen knijpen tot de laatste minuut’.

Ook in zijn oordeel over de opvolger van Klaas-Jan Huntelaar was Van Basten duidelijk. ‘Dario (Cvitanich) heeft vandaag helemaal niets laten zien’.

Related posts