Ajax speelt niet best; wel 3 punten in Volendam: 1-2

Ajax heeft vandaag zonder goed te spelen wel gewonnen van Volendam (1-2). De drie punten zijn binnen, maar het spel liet helaas veel te wensen over. Met deze overwinning verkleinden de Amsterdammers de achterstand op koploper AZ tot drie punten.

Kijk hier voor het exclusieve supportersfotoverslag

In de eerste helft was het slordig van beide kanten. Ajax stapelde fout op fout waardoor FC Volendam makkelijk overeind kon blijven. Vlak voor rust rondde Gerson Sheotahul een snelle Volendamse counter bekwaam af, 1-0. Kort daarop raakte Bakens de lat via een omhaal, waarna Ajax zich naar de gelijkmaker counterde. Luis Suarez scoorde de 1-1. De voorzet kwam van Miralem Sulejmani.

In de tweede helft was het niveau niet veel beter. Daley Blind maakte halverwege de tweede helft tegen FC Volendam zijn debuut voor Ajax. De zoon van Danny Blind zag, amper in het veld, zijn team op voorsprong komen. Hij had zelf een aandeel in de winnende treffer. De 18-jarige speler forceerde in de 64e minuut een hoekschop waaruit het winnende doelpunt werd gemaakt. Suarez kopte de hoekschop door waarna Verthongen de bal binnen kopte. Ondanks enkele grote kansen in de slotfase voor Ajax bleef het hierbij.