Ajax speelt niet best; wel 3 punten in Volendam: 1-2

Ajax heeft vandaag zonder goed te spelen wel gewonnen van Volendam (1-2). De drie punten zijn binnen, maar het spel liet helaas veel te wensen over. Met deze overwinning verkleinden de Amsterdammers de achterstand op koploper AZ tot drie punten.

Kijk hier voor het exclusieve supportersfotoverslag

In de eerste helft was het slordig van beide kanten. Ajax stapelde fout op fout waardoor FC Volendam makkelijk overeind kon blijven. Vlak voor rust rondde Gerson Sheotahul een snelle Volendamse counter bekwaam af, 1-0. Kort daarop raakte Bakens de lat via een omhaal, waarna Ajax zich naar de gelijkmaker counterde. Luis Suarez scoorde de 1-1. De voorzet kwam van Miralem Sulejmani.

In de tweede helft was het niveau niet veel beter. Daley Blind maakte halverwege de tweede helft tegen FC Volendam zijn debuut voor Ajax. De zoon van Danny Blind zag, amper in het veld, zijn team op voorsprong komen. Hij had zelf een aandeel in de winnende treffer. De 18-jarige speler forceerde in de 64e minuut een hoekschop waaruit het winnende doelpunt werd gemaakt. Suarez kopte de hoekschop door waarna Verthongen de bal binnen kopte. Ondanks enkele grote kansen in de slotfase voor Ajax bleef het hierbij.


Vandaag alweer 5 jaar geleden dat Para is overleden


Uiteraard horen daar ook fakkels bij
Vermeer kon hier net niet bij maar gelukkig ging hij er niet in

De gelijkmaker van Suarez

Daley Blind maakte een sterke indruk bij zijn debuut in Ajax1
De 1-2 van Jan Vertonghen gefilmd vanuit het Ajax-vak:


Volendam-Ajax 1-2 (1-1)
41. Sheotahul 1-0
44. Luis Suarez 1-1
64. Jan Vertonghen 1-2

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 5000
Kaarten: Geel: Bakens en Sterk (beide Volendam)

Opstelling FC Volendam:
Verhoeven, Koning, Schilder, Bakens, Sterk, Hofstede, De Lange, Sheotahul (’84 Platje), Boots (’77 Van Dijk), Meijers (’84 Narsingh), Tuyp

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel (’73 Bruno Silva), Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh (’62 Daley Blind), Miralem Sulejmani, Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Darío Cvitanich (’56 Leonardo), Urby Emanuelson

Related posts