Ajax-jeugd: Zowel Ajax A1 als B1 verslaan leeftijdsgenoten PSV

De A-jeugd van Ajax heeft vandaag uitstekende zaken gedaan. De A1 won thuis met 3-0 van PSV A1. Ajax A1 had geen moeite met PSV A1. In de eerste helft opende spits Geoffrey Castillion de score. Na rust besliste Ajax het duel definitief door treffers van Tom Overtoom en Ricardo van Rhijn, die beiden hun eerste doelpunt van het seizoen maakten. Door de overwinning op hekkensluiter PSV A1 blijft Ajax A1 mede-koploper. SC Heerenveen A1, de andere koploper, won met 1-2 bij Willem II A1.

Ook Ajax B1 wist van PSV B1 te winnen. In Eindhoven werd het 1-2. Ajax B1 nam met de overwinning revanche voor de 0-2 nederlaag tegen de Eindhovenaren op de eerste speeldag. Ajax B1 blijft op een tweede plaats staan, achter koploper Feyenoord B1.

Ook de A2 van Ajax won. Tegen mede-koploper FC Emmen A1 kwam men knap terug van een 0-1 achterstand bij rust. Ajax scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker en maakte vlak voor tijd de beslissende treffer. Ajax A2 vergrootte door de zege de voorsprong op FC Emmen A1 tot vijf punten. Nummer drie FC Volendam A1 heeft zes punten minder dan de Amsterdammers.

Verlies B2
Ajax B2 verloor voor de derde keer op de rij. De uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles B2 werd zeer onverdiend met 2-1 verloren. Jip Bartels scoorde voor Ajax. Ajax raakte maar liefst 5x het houtwerk. De winnende goal van de thuisclub viel vijf minuten in blessuretijd.

C2
Ajax C2 won met 0-4 bij JSV Nieuwegein C1. Spits en topscorer Serhat Cakmak nam twee goals voor zijn rekening. Ook linkshalf Davey de Witte wist het net te vinden.

Bron: AjaxShowtime