Cvitanich begint zondag waarschijnlijk in de basis

Dario Cvitanich mag zich voorlopig bewijzen als eerste centrumspits van Ajax. Marco van Basten neemt de 24-jarige Argentijn waarschijnlijk zondag al op in de basisformatie voor de uitwedstrijd bij Volendam.

“We hebben Cvitanich in de aanloop van dit seizoen al als vervanger van Klaas-Jan Huntelaar aangetrokken”, verklaarde coach Marco van Basten vrijdagmiddag na de training van Ajax. „Dan lijkt het mij ook logisch dat we hem nu een kans gunnen. De intentie is om zondag al met hem te beginnen.” Ajax nam Cvitanich voor ruim 6 miljoen euro over van Banfield. “Hij scoort niet zo makkelijk als Huntelaar”, verwacht Van Basten. “Maar hij is wel heel gevaarlijk en brengt andere aanvallers ook in stelling. Luis Suarez en Miralem Sulejmani hebben ook veel scorend vermogen.”

Related posts