Huntelaar gepresenteerd in Madrid

Om 13.00 uur is Klaas Jan Huntelaar donderdagmiddag gepresenteerd bij Real Madrid. Onder grote publieke belangstelling prees voorzitter Ramon Calderón de nieuwe aanwinst. De spits tekende bij de start van de presentatie een contract bij de Madrilenen tot medio 2013.

“Hij is nog jong en paste perfect in ons profiel. We hopen dat hij zijn ontwikkeling bij ons doorzet.” Daarna kreeg Huntelaar het woord en in zijn beste Spaans beloofde hij “muchos goles”.



De spits van Ajax kreeg het shirt met nummer negentien overhandigd van Real-legende Alfredo di Stéfano. “Dank u wel meneer Di Stéfano en dank u wel president. Het is een eer om voor Real te mogen spelen.”

Vervolgens stokte het ingestudeerde Spaanse praatje: “Muchos goles, Gracias ” Na de presentatie zette Huntelaar zijn handtekening onder een contract tot medio 2013. In het maagdelijke wit en op rode schoenen hield ‘El Cazador’ ter afsluiting nog een balletje hoog in Bernabéu.



Aanpassingsproblemen
Op de persconferentie kon Huntelaar zich weer in het Nederlands uiten. Hij verwacht weinig aanpassingsproblemen. “Er zitten natuurlijk veel Nederlanders en dat maakt het makkelijker”, aldus Huntelaar. “Ik zie wel hoe het loopt, maar het komt goed.”

De belangstelling van Real speelde al enige tijd. “Ik heb het gevoel dat ze me graag wilden hebben. Het was eerst de bedoeling dat ik aan het einde van het seizoen zou komen. Door de blessure van Van Nistelrooy is het wat eerder geworden.”

Erfenis
Over de erfenis van Van Nistelrooy zei hij: “Ruud is een fantastische speler, maar ik zal mijn eigen spel moeten spelen. Hoeveel goals ik ga maken, moet blijken.”

Related posts