Ajax ontvangt 28,5 miljoen ‘netto’: Real betaalt uitkeringen aan voormalige clubs Huntelaar

Ajax hoeft geen zogenaamde solidariteitsuitkeringen af te staan aan oude clubs van Klaas Jan Huntelaar. Ajax heeft bij de overgang van de 25-jarige spits bedongen geen deel van het miljoenenbedrag te hoeven overmaken aan respectievelijk PSV, De Graafschap, AGOVV, en Heerenveen. Deze solidariteitsuitkeringen zouden volgens het Algemeen Dagblad worden betaald door de Koninklijke.

De uiteindelijke overeenkomst is volgens de krant dan ook zeer gunstig: ‘Er zou geen tussenpersoon de kans krijgen om zich in de deal te mengen. Wat Real bood, zou voor honderd procent naar Ajax gaan, zonder ook maar een eurocent commissie aan derden. Daarom gaat de club nu twintig miljoen euro in één keer vangen en 8,5 miljoen in termijnen als gevolg van eenvoudig te behalen bonussen. Het trio kreeg Real zelfs zo ver om de zogenaamde ‘solidariteitsuitkeringen’ aan clubs als AGOVV voor zijn rekening te nemen. Optimaal rendement dus. Zoiets heet, op financieel gebied, je slag slaan.’


De zesde letter alweer van onze mega-prijsvraag!

Related posts