Ajax definitief geplaatst voor derde ronde UEFA Cup

Ajax heeft zonder zelf te spelen zich weten te plaatsen voor de derde ronde in de UEFA Cup. In de poule van Ajax wist aankomend tegenstander Slavia Praag niet te winnen van HSV wat dus plaatsing voor Ajax betekent.

Het eerste half uur in Praag werd gekenmerkt door het vele balverlies aan beide kanten. Marcell Jansen had namens de bezoekers al snel een goede kans, maar hij kopte bij de tweede paal over. Ivica Olic gaf echter wel het goede voorbeeld. Nadat een schot van Mladen Petric werd geblokt, hield de Kroaat oog in oog met doelman Martin Vaniak zijn zenuwen in bedwang en mikte hij raak.

In blessuretijd wist HSV nogmaals het doel te vinden. Nadat Jarolim in het strafschopgebied onderuit gehaald was wist Petric wel raad met de gegeven penalty.0-2.
De andere wedstrijd tussen Aston Villa en MSK Zilina eindigde in een verassende overwinning voor de Slowaken. Leitner en Piacek zetten de gasten al snel op een 0-2 voorsprong.

Villa zette wel aan en kwam via Delfouneso terug in de wedstrijd. Dat de Slowaken een goed potje voetbal konden spelen bleek ook al in Amsterdam en de ploeg kwam ook niet echt meer in gevaar. De uitslag voorkwam echter niet dat ook Zilina uitgeschakeld is in de UEFA Cup. Ajax, Aston Villa en Hamburger SV zullen dus in 2009 in de koker gaan voor de derde ronde in het toernooi. De laatste poulewedstrijden worden gespeeld op woensdag 17 december.

Woensdag 17 december:

Ajax-Slavia Praag
HSV-Aston Villa


Related posts