Huntelaar wordt vandaag medisch gekeurd en gepresenteerd in Madrid

Klaas-Jan Huntelaar zal hoogstwaarschijnlijk woensdag al gepresenteerd worden als nieuwe spits van Real Madrid. De spits van Ajax, die in de winterstop naar de Spaanse hoofdstad verkast, vliegt een dag na de afronding van zijn transfer naar zijn toekomstige werkgever. “Wat trek je nou het beste aan als je bij Real Madrid gaat tekenen? Ik heb wel een pak, maar daar loop ik zo zelden in dat ik niet weet of het me nog wel past’’, lachte Huntelaar in AD/Sportwereld.

De aanvaller zocht naar de juiste woorden om zijn gevoelens te beschrijven. “Het schiet steeds door mijn kop: ik mag straks dat beroemde shirt aantrekken”, jubelde Huntelaar. “Samen met het stadion is dat de eerste associatie met Real Madrid. Ik denk dat iedere voetballer dat wel heeft. Dat ik heb getekend voor vierenhalf jaar, is omdat dat de maximaal toegestane contractduur schijnt te zijn. Vijfenhalf jaar was wat ons betreft ook een optie, maar dat kon blijkbaar niet.”

Bij de international, die in Madrid liefst vijf landgenoten tegenkomt, stond de telefoon op roodgloeiend. “Ik heb zo van heel veel mensen bij Ajax al gelijk een berichtje gekregen. Mooi om te merken dat het me wordt gegund”, besloot Huntelaar, die woensdag dus al met zijn familie naar Spanje trekt. Daar zal hij medisch gekeurd worden en wanneer dit geen problemen oplevert zal hij aansluitend gepresenteerd worden als nieuwe spits van de Koninklijke. Op 2 januari zal zijn diensttijd bij Real aanvangen.

Related posts