Heerenveen lachende derde bij transfer Huntelaar

SC Heerenveen wist bij de verkoop van Klaas-Jan Huntelaar aan Ajax, begin 2006, te bedingen dat de Friese club bij een volgende transfer van Klaas-Jan Huntelaar een percentage van de transfersom zou ontvangen. Bovendien krijgen de Friezen sowieso een bedrag van één miljoen euro overgemaakt op het moment dat de 23-jarige spits door Ajax zou worden verkocht.

Aanvankelijk bood Ajax volgens oud-voorzitter Riemer van der Velde aanzienlijk minder dan de negen miljoen euro die uiteindelijk op tafel werd gelegd. “Ajax begon de onderhandelingen met twee miljoen. Daar konden wij hard om lachen, we wilden toch écht tien miljoen hebben.”

“Uiteindelijk zijn we op negen miljoen uitgekomen en hebben bedongen dat SC Heerenveen bij een volgende transfer nog één miljoen overgemaakt kreeg, plús een flink percentage boven de eerdere transfersom van 9 miljoen.”

Bij een transfersom van 20 miljoen euro zou dat neerkomen op € 2 miljoen voor sc Heerenveen.

Related posts