Vraagtekens bij keuze maar Van den Boog woensdag benoemd als nieuwe AD

De nieuwe Ajax-directeur Rik Van den Boog wordt aanstaande woensdag benoemd op de aandeelhoudersvergadering. Zijn benoeming is een feit omdat de vereniging Ajax driekwart van de het stemrecht bezit.

In zijn column in De Telegraaf haalt Ton Boot hard uit naar het gezwets van Uri Coronel rond de aanstelling van Van den Boog. Volgens de succesvolle basketbalcoach staat het rapport vol met ‘algemeenheden en vooral vaagheden’.

Zo zijn criteria voor de directeur met termen als ‘voetbalachtergrond’ en ‘peoplemanager’ niet duidelijk. Evenals ‘boegbeeld’; ‘wat is een boegbeeld?’, vraagt Boot zich af.

Molenaar
Boot vindt het vreemd dat Molenaar niet is voorgedragen, die volgens hem de beste kandidaat is. Ook het feit dat Van den Boog op zijn Ajax-verleden wordt aangesteld, wat volgens het rapport geen criteria is, is vreemd.

‘Rapport Coronel, aanbevelingen, dragende spelers, people manager, voetbalachtergrond, boegbeeld, sollicitatiegesprekken en cv’s. Allemaal flauwe kul. =Het is zo simpel. De voorzitter, de directeur, de trainer en de spelers in een sportorganisatie worden slechts beoordeeld en afgerekend op de sportieve prestaties. Ajax wordt kampioen. De nieuwe algemeen directeur zal daarom altijd succesvol zijn’, sluit Boot zijn column af.

Related posts