Gabri heeft het moeilijk met zijn rol als reserve

Gabri heeft het momenteel niet makkelijk bij Ajax. De 29-jarige middenvelder moet al enkele wedstrijden genoegen nemen met een rol op het tweede plan en dat kan de Spanjaard naar moeilijk verkroppen. Ondanks deze tegenslag, vorig seizoen was de Catalaan nog een zekerheidje binnen het elftal van Ajax, wil de oud-speler van Barcelona geen onrust creëren.

“Het is moeilijk, ik wil natuurlijk een hele wedstrijd spelen. Nu moet ik morgen meedoen met Jong Ajax, voor de tweede of derde keer dit seizoen”, baalt Gabri tegenover Sportweek. “In mijn eerste twee jaar is dat nooit gebeurd. Ik zit er ook niet echt op te wachten, nu neem ik de plek in van jonge jongens, dat kan toch nooit de bedoeling zijn”, vindt de drievoudig international.

Gabri zegt nog niet met Marco van Basten te hebben gesproken over zijn huidige situatie “Waarom zou ik? We hebben elkaar niets te zeggen. Ik hoef ook geen uitleg voor mijn huidige positie, die wil ik namelijk ook niet als ik er wel in sta. Van Basten zal zijn redenen wel hebben om mij ernaast te zetten. Ik vind echter dat ik het na mijn blessure goed doe, ik ben in vorm, dat maakt het moeilijk.”

De reserve van Ajax heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2011, maar aan een nieuw avontuur denkt Gabri allerminst. “Ik hoef niet weg bij Ajax, ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Zolang niemand zegt dat ik moet vertrekken, blijf ik. Ik heb per wedstrijd wel steeds minder hoop op een basisplaats”, aldus de Zuid-Europeaan.

Related posts