Ajax gaat in Hamburg opgepakte Ajacieden toch vervolgen

In tegenstelling tot een eerder bericht vandaag gaat Ajax toch over tot vervolging van opgepakte Ajacieden, en hun zij zullen een stadionverbod kunnen verwachten. Er zijn echter wel twee soorten opgepakte Ajacieden. de preventief opgepakte supporters, en de supporters die zijn opgepokt voor een misdrijf, deze laatste groep is dus duidelijk de sigaar.

Op Ajax.nl wordt het precies uitgelegd: De supporters die zich in Hamburg, rondom de wedstrijd HSV – Ajax (0-1), daadwerkelijk hebben misdragen krijgen geen toegang meer tot de Amsterdam ArenA.

In Hamburg hebben twee soorten aanhoudingen plaatsgevonden. Een aantal mensen is preventief aangehouden. Deze supporters zijn, nadat duidelijk was dat zij zich niet hadden misdragen, weer door de politie vrijgelaten. Daarnaast is een aantal supporters daadwerkelijk gearresteerd voor een aantoonbare overtreding. De Duitse politie zal de namen van deze mensen aan de Nederlandse politie doorgegeven. Via de KNVB kan aan deze mensen een landelijk stadionverbod worden opgelegd. Ajax zal erop toezien dat dit algemene stadionverbod in de Amsterdam ArenA wordt nageleefd.

Ajax wil op deze manier duidelijk maken dat misdragingen rondom een wedstrijd absoluut onacceptabel zijn.

Related posts