Ajax morst dure punten tegen Utrecht: 1-1

Ajax is er niet in geslaagd de mooie overwinning in Hamburg een goed gevolg te geven. Thuis in de eigen ArenA werden dure punten gemorst en werd het 1-1. Voor Ajax scoorde Sulejmani in de tweede helft de gelijkmaker.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Vanaf het begin van de wedstrijd bekroop je het gevoel dat het wel eens een lastige middag kon worden. Dat werd versterkt door het zeer slechte optreden van scheidsrechter Van Sighem. Die verzuimde vanaf meet af aan kort op te treden tegen het Utrechtse houthakken. Vervolgens probeerde hij zich te herstellen hetgeen weer resulteerde in het omgekeerde: het kapotfluiten van de wedstrijd.

Ajax had echter zelf ook geen beste middag. Teveel spelers liepen kennelijk nog met het hoofd in de wolken: Van der Wiel, Oleguer en de rest was al niet veel beter. Enigzins verrassend wisselde Van Basten nog voor rust juist een van de weinige lichtpuntjes: Kennedy moest wijken voor Leonardo.

Ajax kreeg een aantal kansen. Utrecht kreeg er slechts een vlak voor rust en die was direct raak: Keller kon vanuit een hoekschop binnenkoppen: 0-1. Na rust ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker maar het spel was erg rommelig en Utrecht groef zich in rondom de eigen zestien. Toch kwam de gelijkmaker na een uur spelen op naam van de verder onzichtbare Sulejmani, die een pass van Suarez afrondde: 1-1. In de slotfase zocht Ajax met lange halen nog naar de winnende goal maar verder dan een reeks hoekschoppen kwam het niet meer.

Van Basten noemde na afloop het puntverlies teleurstellend. “We hadden niet verwacht dat we hier punten zouden laten liggen. Zo zie je maar weer dat Ajax aan elke wedstrijd fris en scherp moet beginnen, anders kunnen we van iedereen verliezen.”

De doelpunten van Ajax-Utrecht:


Ajax-FC Utrecht 1-1 (0-1)
35. Keller 0-1
61. Sulejmani 1-1

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 45929
Kaarten: Geel: Vermaelen, Leonardo en Emanuelson (allen Ajax), Nesu, Maguire, Keller, Schut en v.d.Gun (allen Utrecht)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani (’71 Evander Sno), Rasmus Lindgren (’71 Gabri), Kennedy Bakircioglu (’35 Leonardo), Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling FC Utrecht:
Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Nesu (’40 Shew-Atjon), Silberbauer, Maguire, Caluwé (’81 Wormgoor), George (’57 Loval), v.d.Gun, Boussabon

Related posts