Van Basten: Utrecht mooie ploeg om tegen te spelen

Marco van Basten heeft na de prima overwinning op HSV, zijn vizier weer gericht op de volgende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Nadat de selectie vrijdagmiddag om 14.20 uur lande op Schiphol, begaf men zich naar de Amsterdam Arena waar de selectie een korte uitlooptraining onderging.

Marco van Basten bleef binnen en genoot nog even na van de prachtige avond in Hamburg. ‘We hebben gespeeld zoals wij dat voor ogen hebben. Met lef van achteruit opbouwen was de boodschap vooraf aan het duel. Als de spelers dat ook tonen en volhouden tegen een grote ploeg als HSV dan blijkt dus dat we progressie hebben geboekt’.

Ook over de supporters in het stadion was Van Basten zeer te spreken. ‘Als je op een gegeven moment hoort dat ze je toezingen bij naam dan is dat heel plezierig. Ik ben na afloop ook even naar ze toegelopen om ze te bedanken. Ze hebben zich uitstekend gedragen tijdens de wedstrijd en dan is een bedankje wel op zijn plaats vind ik’.

Over de tegenstander van aankomende zondag, FC Utrecht, laat Van Basten weten, ‘Als je de resultaten van de afgelopen jaren bekijkt dan zie je dat deze wedstrijd altijd voor een hoop enthousiasme zorgt bij zowel de spelers als het publiek. Utrecht is een mooie ploeg om tegen te voetballen’. Of Van Basten gebruik kan maken van de diensten van Gabri moet aankomende dagen nog blijken. De middenvelder kreeg tegen HSV de bal uit een vrije trap vol in het gezicht en loopt er een beetje beurs bij volgens de coach. ‘hij heeft een dik oog, een dikke lip én een dikke enkel’, aldus Van Basten.

Related posts