Van Basten: ‘Deze zege is goed voor het zelfvertrouwen’

Marco van Basten toonde zich na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen HSV een tevreden mens. Deze zege is een enorme opsteker voor de jongens, zo sprak de winnende coach.

De coach wenste na afloop niet te spreken over ‘Lucky Ajax’. ‘De eerste helft heb je kunnen zien dat wij probeerden te voetballen ondanks dat wij geen overwicht hadden. Het ging een beetje fifty-fifty met hier en daar wat twijfel. Je moet als speler op een gegeven moment ook durven te voetballen tegen een tegenstander als HSV.

In de tweede helft zag je dat wel gebeuren en kregen we ook meer kansen. Na de 0-1 hebben we het prima uitgespeeld en dat is een prettig gegeven als je dat kunt doen tegen een ploeg als HSV. Voor de stand in de poule hebben we hier prima zaken gedaan en ook voor het zelfvertrouwen van de jongens is dit prima’.

Verliezend coach Martin Jol complimenteerde Ajax met het slimmere spel tegen ‘zijn’ HSV. ‘Ajax heeft gewoon goede spelers die gevaarlijk blijven. Dat zag je met Leonardo. Eigenlijk hadden wij er eentje moeten maken, dan had Ajax moeten komen. Maar nu deden zij dat en moesten wij komen. Ze hebben het heel clever gedaan’.

Bron: voetbalzone.nl

Related posts