Alle 52 opgepakte fans vrijgelaten in Hamburg

Alle 52 Ajax-fans die donderdag tijdens rellen in Hamburg werden aangehouden, zijn vrijdag vrijgelaten en naar huis gestuurd. Dat meldde de politie van de Duitse stad, waar Ajax donderdagavond met 1-0 won van HSV in de UEFA Cup.

Voorafgaand aan het duel kwam het tot ongeregeldheden tussen politie en Nederlandse hooligans. Ongeveer 450 Ajax-fans blokkeerden de Reeperbahn en leverden strijd met de toegesnelde politie. Daarbij sneuvelden onder meer enkele ruiten van een hotel. Tientallen relschoppers werden opgepakt en de Reeperbahn moest enige tijd voor alle verkeer worden afgesloten.

Een groep van dertig tot veertig Ajax-supporters had woensdagavond ook al amok gemaakt in een Hamburgs café. Glazen en meubilair werden vernield.

De politie van Hamburg bracht voor de wedstrijd achthonderd agenten op de been in en rond het stadion, twee keer zoveel als bij een normale wedstrijd in de Bundesliga.

Drieduizend fans van Ajax hadden een toegangskaart, maar honderden supporters zonder kaartje waren ook afgereisd naar Hamburg. Na de wedstrijd bleef het rustig.

Related posts