Ajax door zege bij HSV bijna zeker van kwalificatie voor volgende ronde UEFA Cup

Ajax is na de 0-1 zege bij HSV bijna zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. De eerste drie clubs gaan door naar de volgende ronde. MSK Zilina kan Ajax inmiddels niet meer inhalen. HSV moet nog tegen Slavia Praag. Indien Slavia Praag de komende wedstrijdronde niet wint van HSV, kan die ploeg Ajax ook niet meer inhalen en is Ajax dus zonder te spelen zeker van de volgende ronde van de UEFA Cup.

Stand groep F:
1. Aston Villa 2- 6 ( 3- 1)
2. AJAX 3- 6 ( 3- 2)
3. Hamburger SV 2- 3 ( 2- 2)
4. Slavia Praag 2- 1 ( 0- 1)
5. MSK Zilina 3- 1 ( 1- 3)

Indien twee clubs in punten gelijk eindigen, wordt de eindstand gebaseerd op de volgende regels in onderstaande volgorde:
a) doelsaldo
b) meeste goals gescoord
c) meeste goals uit gescoord
d) meeste duels gewonnen
e) meeste duels uit gewonnen
f) hoogste Europese coëfficiënt

NB: er wordt niet gekeken naar onderling resultaat zoals diverse media ten onrechte wel beweren. Dit omdat een club dan het thuisvoordeel zou hebben, aangezien clubs slechts een keer tegen elkaar spelen.

Related posts