Dik verdiende zege Ajax tegen Hamburger SV: 0-1

Ajax heeft een dik verdiende overwinning geboekt in de UEFA Cup. De Amsterdammers waren in Duitsland met 1-0 te sterk voor Hamburger SV, dat getraind wordt door de Nederlander Martin Jol. De eerste helft was nog voor de Duitsers, maar een kwartier voor tijd hield Leonardo het hoofd koel en scoorde in twee instanties.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

De ploeg van Marco van Basten had het moeilijk in de eerste helft. HSV werd een aantal keer gevaarlijk en Ajax had zelfs mazzel dat arbiter Paolo Tagliavento een goal van de Hamburgse ploeg afkeurde. De beslissing was dubieus te noemen. Ajax-keeper Kenneth Vermeer hield zijn club een aantal keer in de wedstrijd met zijn reddingen. Kleine kansen van Urby Emanuelson en Luis Suarez leverden niets op.

Na rust begon Ajax aanvallender, maar daardoor liet het gaten vallen in de verdediging. Toch kwam HSV niet tot scoren, evenals de Amsterdammers. HSV keerde de rollen om en begon een offensief op het doel van Vermeer. Een kwartier voor tijd was het echter Leonardo die een uittrap van Rost onderschepte. Hij schoot hard op de Hamburgse goal, en kreeg het voor elkaar om de bal via beide palen toch niet in het doel te krijgen. De Ajax-aanvaller onderschepte de rebound, bleef koel en scoorde de 1-0.

Na de goal was Ajax bevrijd. De ploeg van Marco van Basten kreeg grote kansen via Suarez en Emanuelson, maar doelpunten bleven uit. De verdediging kon de voorsprong vasthouden in de vier minuten extra tijd, waardoor het team met een overwinning terug naar Amsterdam gaat.

Original Video – More videos at TinyPicHamburger SV-Ajax 0-1 (0-0)
77. Leonardo 0-1

Scheidsrechter: Tagliavento (Ita)
Toeschouwers: 45000
Kaarten: Geel: Eyong Enoh en Rasmus Lindgren (beide Ajax)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh (’61 Gabri), Miralem Sulejmani (’61 Leonardo), Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu (’73 Evander Sno), Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling Hamburger SV:
Rost, Demel, B.Reinhardt, Mathijsen, Aogo, Jarolim, Alex Silva, Olic, Thiago Neves (’84 Torun), Trochowski (’68 Pitroipa), Guerrero (’75 Petric)

Related posts