HSV al twee jaar Europees ongeslagen in eigen huis

Hamburger SV ziet de thuiswedstrijd in de UEFA Cup tegen Ajax donderdag met vertrouwen tegemoet. De Duitsers zijn in Europese clubtoernooien al sinds 1 november 2006 ongeslagen in eigen stadion.

,,Ajax is een grote naam, maar wij spelen thuis en willen ons zo snel mogelijk plaatsen voor de volgende ronde”, zei Martin Jol, de Nederlandse trainer van de Duitse club, woensdag.

Jol gaat ervan uit dat zijn elftal bij een overwinning kwalificatie nauwelijks nog kan ontgaan. ,,Dan zijn we in mijn ogen voor 80 procent zeker van de derde ronde”, aldus de geboren Hagenaar. HSV won de eerste wedstrijd in de groep met 2-1 van MSK Zilina.

Bij HSV spelen de Nederlanders Nigel de Jong, Romeo Castelen en Joris Mathijsen. Ex-Ajacied De Jong en ook Castelen ontbreken donderdag wegens blessures. ,,We moeten winnen, anders rijd ik voorlopig niet meer naar Nederland”, grapte Mathijsen, die centraal in de defensie zal beginnen.

Related posts