Alles over HSV-Ajax: De tegenstander, het stadion en natuurlijk de bezienswaardigheden

Drie jaar geleden was Ajax voor het laatst actief in de Champions League. In het seizoen 2005/2006 werden we door Internazionale uitgeschakeld. Daarna mochten we alleen nog aan het kampioenenbal ruiken. FC Kopenhagen, Slavia Praag en FC Twente stuurden Ajax naar de UEFA Cup. Toch ontmoet de ploeg van Marco van Basten aanstaande donderdag een Europese (sup)topper.

Hamburger SV wordt waarschijnlijk de sterkste tegenstander die we dit seizoen, tot op heden, in officiële duels treffen. Op dit moment staat HSV op de 5e plaats in de Bundesliga, vijf punten achter 1899 Hoffenheim. Daarmee bewijst het dat het tot de top van Duitsland behoort. Ondanks dat HSV geen Chelsea, Liverpool, Internazionale of Juventus is, is de club uit Hamburg wel van Champions League-niveau.

In de spotlights
Het onderlinge treffen is voor bijvoorbeeld Luis Suarez dan ook erg interessant. De Uruguayaan is bijna wekelijks uitblinker in de Eredivisie, maar in Europees verband waren de spotlights sinds zijn komst naar Ajax slechts minimaal op hem gericht. Het UEFA Cupduel tussen HSV en Ajax brengt daar verandering in. Heel Duitsland kan donderdag genieten van de wedstrijd. ZDF zendt de wedstrijd live uit. Op dat moment is er geen enkele Duitse club elders actief, waardoor de voetbalfans naar HSV-Ajax zullen kijken. Kortom, Ajax krijgt eindelijk weer eens de kans zich te laten zien in een groot voetballand. Gaan we roemloos ten onder, of doen we Europa verbazen?

3000 fans
Ook de Ajax-aanhang staat voor een mijlpaal: Zelden mochten er de afgelopen jaren zoveel fans mee naar een Europees uitduel: 3000 maar liefst. De kaarten gingen als warme broodjes over de toonbank en binnen drie uur kwam de melding ‘uitverkocht’ op de displays bij de diverse ticketbox-verkooppunten. Ook de bijna volledige redactie van AjaxF-side.NL strijkt neer in Hamburg en zal zsm na de wedstrijd een (foto)verslag van de wedstrijd en alles er rondomheen op deze site plaatsen.

Nordbank Arena
De wedstrijd wordt morgen gespeeld in de HSH Nordbank Arena. Voorheen heette het stadion Volksparkstadion. In mei 1998 besloot de leiding van de club het niet populaire Volkparksstadion te vervangen door een splinternieuw stadion. Niet alleen op Duitsland aan het WK voetbal te helpen, maar vooral om de veiligheid van de toeschouwers te verzekeren, iets wat niet meer kon in het oude stadion. Het Volkparksstadion werd totaal met de grond gelijk gemaakt. Het nieuwe stadion werd met 90° gedraaid om een beter zicht te krijgen, dit in verband met de stand van de zon. De bouw van het nieuwe stadion nam zo’n 90-100 miljoen euries in beslag.







Tijdens competitiewedstrijden bied het stadion plaats aan 55.000 toeschouwers, terwijl er bij internationale wedstrijden 50.000 supporters worden toegelaten omdat de staanplaatsen dan worden vervangen door zitplaatsen. Het nieuwe stadion is geen multisport locatie, wat het oude stadion wel was. De arena was een van de twaalf stadions tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2006. , en tot juli 2007 AOL-Arena.

In 2001 kocht het bedrijf America Online de naamrechten van het stadion en zodoende werd de naam veranderd in AOL Arena. Het contract loopt nog door tot en met 2006, maar er zijn plannen voor verlenging. De fans van de club gebruiken echter nog altijd de naam Volksparkstadion.

Bezienswaardigheden in Hamburg
Veel fans reizen in de loop van vandaag al af naar de Noordduitse havenstad. De grote hoos volgt morgen in de loop van de ochtend. Hamburg is niet zo’n saaie stad als bijvoorbeeld Bremen, integendeel: Door zijn functie als havenstad is er een bruisend uitgaansleven en zijn er vele bezienswaardigheden en evenementen. Zo is er de Hamburger Dom; een grote kermis die driemaal per jaar voor enkele weken in de stad neer strijkt. De Alster; een rivier dwars door Hamburg die zorgt voor enkele mooie plaatjes en uiteraard is er Hamburg’s populairste straat in de wijk St.Pauli; De Reeperbahn; Naast dat dit de rossebuurt is vind je hier ook diverse theaters, restaurants, cafe’s, clubs and discotheken.


De Alster


De Hamburger Dome


De wereldberoemde Reeperbahn

Verzoek
De fans hoeven zich dus niet te vervelen. Verzoek aan hen om zich te gedragen zodat we volgende keer ook weer in zulke grote getalen mogen afreizen naar een Europees duel om onze jongens te steunen! De met zo’n 1000-man aanwezige politie heeft aangekondigd op afstand aanwezig te zijn en ordeverstoorders hard aan te pakken. Ook zullen er als er verdenkingen zijn tot dronkenschap alcohol-controles plaats vinden aan de ingang van het stadion. Hou jezelf en je vrienden dus in toom en maak er een leuk uitstapje van!

Related posts