Joris Mathijsen bang voor Ajax aanval

“De voorhoede van Ajax is het grootste gevaar. Voor ons is het een voordeel dat Klaas-Jan Huntelaar er niet bij is, maar voor mij persoonlijk wordt het er niet makkelijker op”, zegt HSC-verdediger Joris Mathijsen in aanloop naar het UEFA Cup-treffen met Ajax.

“Ik heb een schotelantenne en zie veel Nederlandse wedstrijden”, vervolgt de Nederlander in Duitse dienst. “Luis Suarez is een heel onberekenbare voetballer en dat zijn voor een verdediger de moeilijkste spitsen om te verdedigen. Hij doet alles op gevoel en krijgt ongelooflijk veel ballen mee in de kluts.”

Ofschoon de nationale competitie het belangrijkste is, wil Mathijsen met niets minder dan drie punten van het veld afstappen. “HSV is collectief én individueel sterk en kan Ajax pijn doen. Ik vind overigens wel dat Ajax een goede verdediging heeft, maar wij scoren tegen bijna elke tegenstander. Met Ivica Olic en Mladen Petric kunnen we elke muur slechten, waarbij standaardsituaties een wapen zijn. Als ik de onze lengte zie en die van de Ajax-spelers liggen dáár de mogelijkheden.”

Related posts