Vertonghen: ”Ajax blijft ook na vandaag titelkandidaat nummer één”

De nederlaag in Alkmaar (2-0) ging niet ten koste van het zelfvertrouwen van Jan Vertonghen. “Ajax blijft ook na vandaag titelkandidaat nummer één”, zei de Belg resoluut. “Waarom? Omdat we het beste elftal van Nederland hebben en dit seizoen wedstrijden winnend afsluiten, die we voorgaande jaren niet konden winnen. Al stapten we hier vorig jaar wel met drie punten van het veld af. Dat is waar.”

Vertonghen praat zoals hij voetbalt: mannelijk. “Ik denk dat AZ-Ajax voor rust kwalitatief meer een topper was dan Ajax-PSV. Het grote verschil met vorige week was, dat AZ ook wilde voetballen, waardoor het niveau hoger was.” De Belg ziet in de Alkmaarders dan ook de grootste concurrent in de strijd om de landstitel. “Ze hebben een fantastisch middenveld en veel voetballend vermogen.” Toch mag PSV volgens hem niet worden afgeschreven. “Dat elftal heeft weer andere kwaliteiten.”

Related posts