Louis van Gaal: ‘Ajax is mijn club niet meer’

Louis van Gaal, momenteel coach van de Alkmaarders, won met de Amsterdammers in 1992 de UEFA Cup en in 1995 de Champions League en Wereldbeker.
‘Nee, mijn leven is Ajax niet meer. Mijn leven is voetbal en privé. In voetbal participeert Ajax nog wel, maar ook Barcelona, Sparta en andere clubs. Ajax is mijn club niet meer. Er zijn zoveel dingen voorgevallen waarvan ik denk dat het niet had gemoeten. Ik vind de sfeer bij AZ leuker. Maar om wat te winnen kun je – nu nog – beter bij Ajax zitten,’ besluit Van Gaal in Het Parool.

In Het Parool vertelt Van Gaal openhartig over het ontslag dat hij vorig seizoen indiende bij AZ: ‘Ik kon het niet managen.’ Op de vraag of AZ de Champions League kan winnen antwoordt de oud-bondscoach positief. ‘Ja, ik ben daarvan overtuigd. Mits de jeugdopleiding goed van de grond komt en de goede mensen aan het roer staan. Het kan nog wel tien jaar duren, maar het kan. Bij Ajax kan het ook, en op kortere termijn. Want het gaat uiteindelijk niet om het budget, maar om de kwaliteit van de coach, de spelersgroep en om de chemie en de randvoorwaarden.’

Related posts