AZ in rommelig duel Ajax de baas 2-0

Het duel tussen AZ en Ajax was voorafgaand aan het duel een topper. Ajax dat vorige week koploper was en AZ dat een goede derde plek bezette namen het in het DSB Stadion in Alkmaar tegen elkaar op. AZ won zwaarbevochten, maar verdiend met 2-0 van Ajax.


Sulejmani was nagenoeg onzichtbaar


Van Basten zag hoe zijn team langzaam aan werd ondergesneeuwd


De 2-0 van Ari


Enoh ziet waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven pas sneeuw!


Winterwonderland

Ajax was naar Alkmaar gekomen om de koppositie te verstevigen in de Eredivisie. Na de prima overwinning op psv liet Ajax zich vanmiddag weer van een andere kant zien.
AZ was scherper dan de Amsterdammers. Het positie spel van de Alkmaarders was goed verzorgd, maar net als de bezoekers verloren ze veel de bal. Zowel de equipe van Marco van Basten als die van Louis van Gaal verloren veel onnodig de bal, de passing was te gehaast en overtredingen werden niet achterwegen gelaten.

AZ kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong na een penalty. Enoh maakte een overtreding op Martens en scheids Luinge zag daar een strafschop in. De tweede goal van Ari vlak na rust was de nekslag voor Ajax. Het bleek de beslissing in het ijskoude DSB Stadion. Ajax probeerde wel iets te forceren, maar had onvoldoende stootkracht om het AZ lastig te maken.

Van Basten had gezien dat de wedstrijd na de treffer van Ari gespeeld was. ‘In de eerste helft kregen we nog wel een aantal mogelijkheden, maar die kreeg AZ ook’, analyseerde Van Basten. ‘Daarom was het een interessante wedstrijd. In de tweede helft kwamen we echter met 2-0 achter en toen werd ons spel er niet beter op. In deze tweede helft hebben we gewoon niet thuis gegeven. Zij waren iets scherper en brachten meer’.

AZ-Ajax 2-0 (1-0)

1-0 De Zeeuw (22/pen)
2-0 Ari (51)

Opstelling AZ:
Romero,Swerts,Moisander,Moreno,Pocognoli,Mendes da Silva, Martens, De Zeeuw,
Schaars, El Hamdaoui, Ari(Holman/73)

Opstelling Ajax:
Vermeer, v.d Wiel,Oleguer, Vertonghen, Vermaelen, Enoh, Sulejmani(Leonardo/62),
Lindgren(Sno/81), Bakircioglu(Gabri/68), Suarez, Emanuelson.

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 17,149
Gele kaarten:Moisander,Schaars, Pocognoli, Mendes da Silva (AZ)
Enoh, Sno (Ajax)

Related posts