Veel Ajax-supporters bij indrukwekkende uitvaart Sjakie Wolfs: ‘Rust zacht, dappere strijder’

In het bijzijn van familie, vrienden en heel veel Ajacieden is donderdag afscheid genomen van Sjakie Wolfs. De befaamde materiaalman van Ajax overleed afgelopen vrijdag op 75-jarige leeftijd.
Ontzettend veel Ajacieden – supporters, prominenten, medewerkers – hadden zich verzameld bij De Nieuwe Ooster, het crematorium waar de uitvaartplechtigheid plaatsvond. Namens de club spraken Ajax-voorzitter Uri Coronel en David Endt mooie woorden over Wolfs. ‘Als er één strijder was, dapper, fier en koen; dan was het Sjakie wel’, zei Coronel. ‘Rust zacht, dappere strijder.’

David Endt stelde dat Wolfs altijd ‘volop mens’ is geweest en daarom ook zo geliefd was bij de supporters van Ajax. ‘Sjakie was een échte’, aldus Endt. Joark sprak namens de supporters en Barry Hulshoff, neef van Wolfs, hield een dankwoord namens de familie.

Het was een prachtig afscheid, bijgewoond door vele bekende Ajax-gezichten en honderden supporters. Het was een afscheid dat Wolfs verdiende.

De uitvaart was ook rechtstreeks te zien op AT5. Veel fans probeerden de uitvaart ook te volgen via de internet-stream van de Amsterdamse zender maar die begaf het helaas totaal onder de enorme belangstelling.


Een mooi eerbetoon – foto: AjaxLife.nl

Related posts