‘Ajax gaat nu serieus werk maken van Berg en bereidt bod voor’

Ajax lijkt opnieuw bij FC Groningen aan te kloppen voor een speler. De club zou nu toch echt definitief van plan zijn namelijk om Marcus Berg over te nemen en bereid een bod voor wat ongeveer zal liggen rond de 15 miljoen Euro. Dit meldt althans het Zweedse sportblad Aftonbladet.se vanavond. Danny Blind die nauwgezet gisteravond Berg heeft gevolgd tijdens de interland Nederland – Zweden zei afgelopen week al dat Berg op het verlanglijstje staat van Ajax.

De vraag aan Marcus Berg: Als Ajax een bod doet hoe zou je dan daar op reageren? Berg “Moeilijk te zeggen, Ajax is een grote club maar niet zo groot als Zlatan daar nog speelde, ze zijn ook aan het opbouwen. Het is interessant, maar ik heb nog niet gehoord dat ze een bod hebben gedaan”.

Ben je er rijp voor?” Ik denk dat ik kan groeien. Toen ik kwam vond ik het tempo hoog maar je groeit daarin. Tegelijkertijd wil ik aangeven het goed naar de zin te hebben in Groningen tesamen met de andere 3 Zweden Stenman, Granqvist en Andersson Prive gaan we veel met elkaar om en wij gaan samen kerstmis vieren.

…en dan te bedenken dat Ten Cate anderhalf jaar geleden liever Urzaiz naar Amsterdam haalde dan Berg die toen slechts vijf miljoen euro hoefde te kosten. Henkie bedankt!

Zie ook eerdere berichten:
18-11-2008: Blind bevestigd interesse Wolfswinkel maar ook Berg
14-10-2008: Marcus Berg twijfelt tussen Ajax en PSV
21-08-2008: ‘Ajax wil Berg als Huntelaar vertrekt’
04-06-2008: VI: ‘Berg of Koevermans opvolger Huntelaar’
14-05-2008: Marcus Berg heeft wel oren naar vertrek naar ‘huge’ Ajax
25-02-2008: Nijland: ‘Berg is al te goed voor Ajax, PSV en Feyenoord’
10-08-2007: FC Groningen haalt Zweed Berg als vervanger voor Suarez
01-08-2007: ‘Scout van Ajax bekeek Zweeds topscorer Marcus Berg’

Related posts