‘Ook Djiby Fall genoemd als opvolger Huntelaar’

Het gonst inmiddels van de geruchten over wie de opvolger moet worden van Klaas Jan Huntelaar bij Ajax. Nadat eerder deze week de namen van Marcus Berg en Ricky van Wolfswinkel de revue passeerden, wordt nu ook de naam van Djiby Fall genoemd. Deze 23-jarige aanvaller van het Deense Odense SK zou zelf ook welwillend tegenover een overstap naar Ajax staan: “Mocht het zo zijn dat Ajax belangstelling heeft, dan ben ik daar blij om,” aldus Fall.

“Ajax heeft nog steeds een goed team en ik zou er maar al te graag willen spelen,” vervolgde een enthousiaste Fall. Overigens zou Ajax niet de enige belangstellende zijn in het jeugdproduct van het Franse AJ Auxerre. Zo zouden ook FC Twente, Feyenoord, Bayern München en Hamburger SV interesse in de aanvaller hebben. De aanvaller moet naar verluidt zo’n vijf miljoen euro kosten.

Baye Djiby is in Senegal geboren en werd als voetballer opgeleid in het Saint Louis Center voordat hij naar het Franse Auxerre vertrok. Vervolgens zocht de jonge Afrikaan zijn geluk verder noordwaarts tot hij bij Randers FC, een Deense club, kwam. Hij scoorde 14 keer in 30 wedstrijden voor de club uit Randers. Toch verkaste hij na één seizoen alweer uit Denemarken om zijn geluk te beproeven in warmere oorden: Al Ain (Verenigde Arabsiche Emiraten). Hij keerde al snel weer terug naar het noorden en kwam terecht bij zijn huidige club Odense. In zijn eerste seizoen kwam hij dertien keer in actie en vond zeven maal het net.

Bron: O.a. AjaxInside.nl

Related posts