Nigel de Jong mist duel tegen Ajax

Nigel de Jong komt pas na de winterstop in Duitsland weer in actie. Dat zei de middenvelder van Hamburger SV woensdag na aanvullend onderzoek van zijn gekwetste knie. Hij heeft opnieuw een scheurtje in de binnenband opgelopen. „Het is belangrijk dat ik nu heel voorzichtig met mijn knie ben”, liet de voormalige Ajacied weten.

De Jong raakte half oktober geblesseerd bij Oranje in het WK-kwalificatieduel met IJsland (2-0). Na een herstelperiode van vijf weken wilde hij afgelopen zaterdag bij HSV zijn rentree maken in de wedstrijd tegen Hertha BSC. Tijdens de afsluitende training raakte hij echter opnieuw aan dezelfde knie geblesseerd. Daardoor moest De Jong ook afzeggen voor de oefeninterland van het Nederlands elftal woensdagavond tegen Zweden.

Related posts