Na v/d Vaart nu ook Robben in zee met oud-Ajacied Tscheu la Ling

Arjen Robben kiest voor een nieuwe weg bij de aanpak van zijn vele blessures. De aanvaller laat zich begeleiden door fysiotherapeut Dick van Toorn en oud-Ajacied Tscheu-La Ling.

Mede op advies van collega Van der Vaart laat Robben zich nu behandelen bij Tscheu la Ling, die momenteel een bedrijf runt wat gespecialiseerd is in voedingsadviezen en voedingssupplementen. Juist koolhydraten leveren de brandstof die nodig is in een intervalsport als voetbal. Een recente test bij Robben heeft uitgewezen dat ook hij in betere verhoudingen zou kunnen eten. Fysiotherapeut Van Toorn legde het lichaam van de Groninger onder de scan en verhielp tegelijkertijd zijn meest recente blessure, een spierscheuring in het bovenbeen van zes centimeter.

Ook Rafael van der Vaart loopt nu al sinds 2005 bij Ling. ‘Ik was in het begin van mijn loopbaan ook steeds geblesseerd en heb toen ook de test laten doen bij Ling. Het bleek dat ik door mijn eetpatroon liefst tachtig procent vet naar binnen werkte en bijna geen eiwitten en koolhydraten. Hiermee werk je dus blessures in de hand en dat bleek ook wel’, aldus Van der Vaart.

Van der Vaart heeft goede ervaringen met de gecombineerde aanpak van het duo. Van een speler die voortdurend kampte met blessures, is hij in de afgelopen 2,5 jaar één van de meest fitte Nederlandse topvoetballers geworden.

Bron:sportwereld.nl

Related posts