Ajax wint ingelast oefenduel van Katwijk: Rentree Gentenaar

Dennis Gentenaar heeft dinsdagavond zijn rentree gemaakt bij Jong Ajax. Katwijk werd met 2-0 verslagen. In Katwijk kwamen onder meer ook Micky Sulejmani, Robbert Schilder, Evander Sno en Leonardo in actie. Gentenaar is hersteld van een hernia.

,,Het was vooral een nuttige wedstrijd’’, vertelde Adrie Koster na de oefenwedstrijd. ,,Jongens die enige tijd geblesseerd zijn geweest of de laatste tijd weinig speelden, hebben vanavond speelminuten kunnen meepakken. Gentenaar heeft zelfs de hele wedstrijd gekeept.’’

Jong Ajax trad in een bijzondere samenstelling aan. Rondom de spelers die normaal ook tot de Beloftenselectie behoren, was een mix van A-junioren en spelers uit de A-selectie samengebracht. Koster maakte ook van de gelegenheid gebruik om enkele basisspelers van Jong Ajax rust te gunnen. Daley Blind, Daylon Claasen, Danilo en Nathaniël Will hadden vrijaf gekregen. De meegereisde A-junioren kregen een kans om zich te laten zien.

,,Iedereen is gelukkig heel gebleven, dus ook in dat opzicht is deze vriendschappelijke wedstrijd geslaagd’’, zei Koster. Tien minuten na de rust opende Micky Sulejmani de score. Een klein kwartier later hielp Edgar Manucharyan (kort daarvoor de vervanger van Sulejmani) de gelegenheidsploeg aan een tweede treffer. In Katwijk was de voltallige technische staf van de A-selectie getuige van het bijzondere optreden van de ‘Jong Ajacieden’.

Opstelling Jong Ajax:
Gentenaar; Kappelhof, Delorge (46. Apau), Shakison, Schilder; Lazic, Sulejmani (60. Manucharyan), Sno (70. Schell); Martina (46. Hasselbaink), Bodul en Leonardo (60. Jongebloet).

Related posts