Taxichauffeur en ex-Ajacied Akachar een week op proef bij FC Emmen

Jamal Akachar doorliep de jeugdopleiding bij Ajax. Hij speelde bij de zaterdagamateurs van Ajax. Door een probleem met de spitsen bij Ajax werd hij plotseling door coach Ronald Koeman opgeroepen om te spelen in bekerwedstrijden. Inmiddels was Akachar al aan het werk als taxichauffeur in Amsterdam. Tot de verbazing van velen scoorde hij een aantal maal en maakte zo furore als de “scorende taxichauffeur”.

Jarenlang hoorde je vrijwel niets over hem maar Akachar staat nu voor een nieuw avontuur in het Nederlands betaald voetbal. De 26-jarige aanvaller is deze week op proef bij Jupiler League-ploeg FC Emmen, waar hij een week de tijd krijgt een contract te verdienen.

De in Nederland geboren Marokkaan stond onder contract bij het Marokkaanse MAT Tétouan. Die club kon echter niet voldoen aan het betalen van de salarissen, waardoor de weg naar een nieuwe club open ligt. Op de officiële website van FC Emmen valt te lezen dat hij deze week op proef meedraait bij de ploeg van trainer Paul Krabbe. Zijn laatste officiële wedstrijd op de Nederlandse velden bij een profclub speelde Akachar in augustus 2005.

Related posts