Management: Interesse Ajax voor Eljero Elia ‘nonsens’

Eljero Elia mag zich in de belangstelling verheugen van Manchester City, Blackburn Rovers, Hull City én Espanyol. De Spaanse club volgt de 21-jarige aanvaller al sinds afgelopen zomer, de Engelse clubs raakten eerder deze maand van hem gecharmeerd door zijn flitsende spel in de met 1-0 verloren UEFA Cup-wedstrijd tegen Manchester City. Allemaal hebben ze reeds bij het bureau Fair Deal Sportsmanagement, dat Elia begeleidt, naar de speler geïnformeerd. Berichten dat Ajax, net als in de zomer van 2007, naar zijn diensten hengelt (zie bericht) zijn volgens datzelfde management op nonsens gebaseerd.

Elia blijft intussen rustig onder alle belangstelling. “Ik laat alles gewoon aan mijn zaakwaarnemer over en concentreer me lekker op het voetballen,” zegt hij. “Zolang ik voor Twente speel, geef ik me honderd procent voor deze club. Natuurlijk heb ik zoals iedereen mijn ambities, maar zolang er niks concreet is, kan ik er niks over zeggen.”

De aanvaller, die de afgelopen jaren door Foppe de Haan werd genegeerd bij Jong Oranje, zegt vereerd te zijn met zijn uitnodiging voor Nederland B, dat woensdag in Waalwijk tegen Jong Zweden speelt. “Ik verheug me er heel erg op om met Dennis Bergkamp en Johan Neeskens te werken. Dat zijn natuurlijk heel grote spelers geweest. En er zitten ook best goede spelers bij Nederland B. Dat ik daar nu in mag gaan spelen, is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling.”

Related posts