Ajax-psv 4-1: ‘Speciaal voor Sjakie gewonnen’

In een duel met veel eenrichtingsverkeer heeft Ajax duidelijk laten blijken wie op dit moment de sterkere ploeg is. In de Amsterdam Arena zegevierde de ploeg van Marco van Basten met maar liefst 4-1.

KIJK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Al in de eerste minuut zette Ajax de toon. Keeper Andreas Isaksson ging onder een voorzet door, maar Kennedy kopte over. PSV kon voor rust weinig anders dan achterover leunen. De ploeg van Huub Stevens zakte in en liet de thuisploeg het spel maken.Ajax viel gedoseerd aan en schiep daarmee een handvol goede kansen. Na een fraaie steekpass van Emanuelson zette Kennedy in de 27ste minuut Louis Suárez vrij voor de goal en schoot keihard binnen. Het bleef bij 1-0 in de eerste helft en dat mocht met name Kennedy zich aanrekenen. Drie minuten voor de rust miste hij voor een leeg doel nadat Isaksson opnieuw onder een bal door was gesprongen.

Na rust kwam PSV tegen de verhoudingen in terug in de wedstrijd. Ibrahim Afellay tikte binnen op aangeven van Danko Lazovic. Ajax protesteerde vanwege een vermeende overtreding en vermeend buitenspel, maar dat was ten onrechte. Ajax was ff de kluts kwijt, maar pakten de draad al snel weer op. Net als voor de rust had PSV het nakijken, maar opnieuw kwam Ajax zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar moeilijk tot scoren. Van Basten bracht daarom Miralem Sulejmani voor de verrassend in de basis gestarte Dennis Rommedahl en Leonardo voor Kennedy.

Een gouden greep, zo bleek in de 74ste minuut. Emanuelson bracht Isaksson in de problemen na een mooie actie en een prachtig schot en Sulejmani was er als de kippen bij om 2-1 binnen te tikken. Vier minuten later deed Suárez de wedstrijd op slot. Hij nam een corner van Emanuelson aan op de borst en schoot via Erik Pieters binnen. Leonardo maakte het feest op aangeven van opnieuw Emanuelson in blessuretijd compleet: 4-1.

Speciaal voor Sjakie
Marco van Basten was na afloop van de topper tegen PSV niet te spreken over de houding van het publiek bij de minuut stilte van Sjakie Wolfs, voor aanvang van het duel. Tijdens de minuut stilte meenden Eindhovense fans zich toch te moeten laten horen. Enkele Ajax-fans waren zo stom om daar direct op te reageren. “Het is duidelijk dat het de bedoeling is dat iedereen op zo’n moment stil is”, aldus Van Basten. “De medewerking was aan beide kanten niet optimaal. Gelukkig hebben wij als elftal op de juiste manier geantwoord, door speciaal voor Sjakie te winnen.”


Reacties na afloop

Ajax-PSV: 4-1 (1-0)
27. Suarez 1-0
56. Afellay 1-1
74. Sulejmani 2-1
78. Eigen doelpunt Pieters 3-1
89. Leonardo 4-1

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 49665
Kaarten: Geel: Salcido en Koevermans (beiden PSV)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh, Kennedy Bakircioglu (’73 Gabri), Rasmus Lindgren, Dennis Rommedahl (’61 Miralem Sulejmani), Luis Suarez (’88 Leonardo), Urby Emanuelson

Opstelling PSV:
Isaksson, Marcellis (’63 Culina), Rodríguez, Salcido, Pieters, Méndez, Simons, Bakkal, Wuytens (’52 Lazovic), Afellay, Koevermans

Related posts