Ajax met Vermaelen en Enoh speelt in plaats van Gabri; PSV met Afellay

Ajax kan morgen in de topper tegen PSV waarschijnlijk toch aantreden met Thomas Vermaelen. Vermaelen raakte in het bekerduel tegen FC Volendam geblesseerd maar werkte vandaag probleemloos de laatste groepstraining van Ajax af. Marco van Basten kan eveneens weer beschikken over Eyong Enoh. Afgaand op de training van zaterdag krijgt de Kameroener de voorkeur boven Gabri in de basis. Ook Oleguer en Emanuelson lijken volledig fit voor de wedstrijd tegen PSV.

Doordat Ajax toch kan beschikken over Vermaelen, Oleguer, Enoh en Sulejmani bestaat de voorlopgie slectie voor het duel tegen PSV vooralsnog uit 22 spelers. Zondagochtend wordt bekend welke twee spelers alsnog afvallen.

De selectie voor de thuiswedstrijd tegen PSV ziet er als volgt uit:
Kenneth Vermeer, Hans Vonk, Urby Emanuelson, Bruno Silva, Oleguer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren, Kennedy, Miralem Sulejmani, Gregory van der Wiel, Luis Suarez, Gabri, Dennis Rommedahl, Eyong Enoh, Siem de Jong, Leonardo, Evander Sno, Toby Alderweireld en Robbert Schilder

Toch met Afellay
PSV reist morgen tóch met Ibrahim Afellay af naar Amsterdam. De spelmaker van de Eindhovenaren leek het duel aan zich voorbij te moeten laten gaan wegens een pijnlijke enkel, maar zaterdag verscheen hij gewoon op het trainingsveld voor de laatste oefensessie in aanloop naar de confrontatie in de Arena.

PSV-coach Huub Stevens liet gisteren weten dat hij goede hoop had de 22-jarige aanvaller op te kunnen stellen wanneer hij de zaterdagtraining mee zou kunnen maken. “Zo ja, dan gaan we het tegen Ajax misschien wel proberen”, aldus de oefenmeester van de Brabanders gisteren.

Naast Afellay ziet het er naar uit dat ook Otman Bakkal en Jérémie Bréchet op tijd klaargestoomd zijn voor de wedstrijd in Amsterdam. Jan Kromkamp en Nordin Amrabat zijn niet van de partij.

Ajax – PSV wordt zondag vanaf 12.30 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA, en is volledig uitverkocht.

Related posts