Kennedy bakircioglu: ‘Het kan snel gaan in het voetbal’

Van persona non grata naar basisspeler in twee maanden. Kennedy Bakircioglu kan er over meepraten. De Zweed werd bij de start van het afgelopen seizoen overgenomen van FC Twente, maar wist in zijn eerst jaar bij Ajax geen indruk te maken. Vanwege de vele blessuregevallen in de selectie van Marco van Basten is hij echter weer in beeld.

En zelfs meer dan dat. Mogelijk staat de 28-jarige aanvaller komende zondag ‘gewoon’ aan de aftrap tegen landskampioen PSV. “Het kan snel gaan in het voetbal”, zegt Kennedy op Ajax.nl. “Daarom was het voor mij vooral zaak iedere training mijn best te doen en me te blijven focussen. Daarnaast was ik blij dat ik speeltijd kreeg in het tweede elftal.”

“Daar kreeg ik vertrouwen vanwege een doelpunt en een assist. Vervolgens hoopte ik dat ik misschien een kans zou krijgen bij het eerste. Het kan gebeuren in voetbal dat je niet aan spelen toekomt, maar juist dan moet je sterk zijn.” Dat doorzettingsvermogen werd niet veel later beloond met een invalbeurt tegen voormalig werkgever FC Twente en een helft lang speeltijd tegen MSK Zilina in de UEFA Cup.

Vorige week maakte hij zijn rentree in de basis tegen Sparta, waar hij met een doelpunt en een assist van groot belang was. PSV is echter andere koek, weet de Scandinaviër na de betrekkelijk kansloze 0-2 nederlaag van afgelopen seizoen. “Wij kregen veel kansen. Als wij de 1-0 en 2-0 maken is de wedstrijd gespeeld. Tegen een sterke tegenstander als PSV moet je die kansen benutten anders kom je in de problemen. Dat gebeurde ook, want zij kwamen met 0-1 voor en gooiden de boel op slot.”

De buitenspeler ziet het treffen van zondag echter met vertrouwen tegemoet. “PSV is voor mij niet dezelfde ploeg als twee, drie jaar geleden. Behalve Gomes en Alex was ook Jefferson Farfán heel belangrijk voor hen.”

Related posts