CLUBICOON SJAAK WOLFS(76) OVERLEDEN

Zojuist ontvingen wij het droevige nieuws dat Sjakie Wolfs vrijdagochtend is overleden. De legendarische en geliefde oud-materiaalman is 76 jaar oud geworden. Wolfs was vanaf 1975 materiaalman van Ajax 1 en eigenlijk veel meer dan dat. Hij was dagelijks bij de club in touw en genoot het vertrouwen van veel spelers. Hij mocht bij wedstrijden ook altijd naast de technische staf plaatsnemen op de bank en groeide uit tot een clubicoon, mascotte en was uitermate geliefd bij het publiek.

In 2000 kwam Wolfs ongewild in het nieuws. Trainer Co Adriaanse had zo zijn eigen regels en verbande hem van de bank. Verontwaardigde Ajaxfans hielden destijds zelfs steunacties voor de populaire materiaalman. In 2003 nam hij afscheid van de club. De laatste jaren van zijn leven sleet Wolfs in een Amsterdams verpleeghuis. Een enkele keer keerde hij even terug, bijvoorbeeld afgelopen seizoen toen hij vanaf het invalide-dek de competitiewedstrijd in de ArenA tegen Roda JC bezocht.

Ajax houdt zondag voor aanvang van de wedstrijd tegen PSV een minuut stilte. Ook dragen de spelers rouwbanden. Wij wensen alle nabestaanden van Sjakie Wolfs heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Er is een condoleanceregister geopend.


Sjaak Wolfs 1931-2008Zie ook eerdere berichten:
20 november 2007:Sjaak Wolfs bedankt Ajax-fans voor steun
22 augustus 2007:Steunactie Sjakie Wolfs!!

Related posts