Ajax waarschijnlijk zonder Vermaelen; Sulejmani terug in selectie; PSV wellicht zonder Afellay

Miralem Sulejmani maakt voor het eerst sinds Feyenoord-Ajax (21 september, 2-2) weer deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax. De Serviër raakte tijdens de Klassieker geblesseerd aan zijn hamstring, maar is nu volledig hersteld. Zondag kan Sulejmani zijn rentree maken tijdens Ajax-PSV. Marco van Basten liet vaonochtend weten dat hij geen risico’s wil nemen met Sulejmani. ‘Maar Miralem kan wel een kwartier of twintig minuten invallen. Hij is er dus bij.’

De kans dat Thomas Vermaelen zondag aan de aftrap zal verschijnen lijkt klein. De verdediger raakte woensdag geblesseerd aan zijn enkel tijdens het verloren bekerduel tegen Volendam. De Belg trainde vrijdag apart van de groep. Oleguer, Urby Emanuelson en Eyong Enoh zijn wel inzetbaar.

Geen Afellay?
Ook PSV kampt in de aanloop naar de topper tegen Ajax met de nodige personele problemen: Trainer Huub Stevens kan zondag waarschijnlijk geen beroep doen op Ibrahim Afellay. De middenvelder kampt met een enkelblessure, opgelopen in de bekerwedstrijd tegen AZ. Door zijn enkelkwetsuur moest Afellay de training van vrijdag aan zich voorbij laten gaan. “Ik denk op dit moment dat hij niet kan meedoen. Hopelijk kan hij zaterdag weer meetrainen. Zo ja, gaan we het tegen Ajax misschien wel proberen”, aldus Stevens. Jan Kromkamp en Nordin Amrabat zullen er zondag in ieder geval niet bij zijn bij de Eindhovenaren. Jérémie Bréchet en Eric Addo lijken wel fit, evenals Otman Bakkel. De middenvelder ontbrak de laatste twee duels door een hamstringblessure.

Related posts