‘Braziliaan Rohde tekent voorcontract bij Ajax’

Juventus en Ajax strijden om de diensten van de Braziliaan Felipe Mattioni Rohde, zo meldt het Italiaanse Tuttosport. De verdediger, die sinds een maand 20 jaar is, komt uit de jeugdopleiding van Gremio Porte Alegre en heeft daar nu een vaste plek in het eerste elftal veroverd. De Italianen zien in de Braziliaan een alternatief voor Zdenek Grygera. De oud-Ajacied speelt nu als rechtsback, omdat eerste keus Jonathan Zebina geblesseerd is.

Juventus zou volgens Tuttosport tegen de vraagprijs van 7 miljoen euro aanhikken. Daarnaast zou hij reeds een voorcontract hebben getekend bij Ajax, meldt het Turijnse dagblad. Zijn zaakwaarnemer is immers Mino Raiola, die verschillende spelers in Amsterdam onderbracht zoals Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Daniel de Ridder en Mido.

Een transfer naar Europa zal voor de Braziliaanse international onder 20 jaar geen directe problemen opleveren, omdat Felipe over Italiaanse voorouders beschikt. La Gazzetto dello Sport meldt weer dat Juventus scout Renzo Castagnini vol lof terugkeerde uit Brazilië, waar hij afgelopen week Felipe bekeek.

Related posts