Volendam kegelt Ajax uit bekertoernooi: 1-0

Winnen met zo min mogelijk inspanning, dat was het doel van Ajax woensdag in Volendam. Het werd een slijtageslag en Ajax verloor. De plaatselijke FC compenseerde het kwaliteitsverschil met strijdlust en maakte dankbaar gebruik van de lankmoedige instelling bij Ajax. In de tweede helft van de verlenging maakte Jack Tuyp 1-0.

Van Basten begon met een verrassing in de basisopstelling; Zeegelaar, de linksbuiten van de A1, mocht debuteren omdat Urby Emanuelson lichte liesklachten had. De 18-jarige Zeegelaar, die maandag ook al bij Jong Ajax debuteerde, kreeg van Van Basten de voorkeur boven Leonardo. Van Basten wilde met Emanuelson geen risico nemen met oog op het treffen met psv.

Tot overmaat van ramp verloor Ajax niet alleen het bekerduel in Volendam maar moesten ook twee belangrijke spelers vroegtijdig het veld verlaten. Oleguer gaf na een uur spelen aan niet verder te kunnen. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd liep ook Thomas Vermaelen een blessure op. Hij hield het nog lange tijd vol maar moest uiteindelijk toch vroegtijdig de wedstrijd staken. Vlak voor tijd had Gabri nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij maakte de verkeerde keuze. Het paste in de dramatische bekeravond van Ajax.

Daarmee wordt het zondag voor Marco van Basten opnieuw puzzelen om een volwaardig elftal op de been te brengen. Alleen in de ziekenboeg verblijft momenteel al een compleet elftal.

Volendam-Ajax 1-0 (0-0)
110. Tuijp 1-0

Scheidsrechter: Van Hulten
Kaarten: Geel: Vermaelen (Ajax), De Wit, De Lange (beide Volendam)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer (’62 Robbert Schilder), Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Gabri, Luis Suarez, Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu, Evander Sno (’83 Leonardo), Marvin Zeegelaar (’91 Siem de Jong)

Opstelling FC Volendam:
Verhoeven, Koning, Schilder, Boots, Sterk (’86 Van der Werff), De Wit, Hofstede, De Lange (’66 Platje), Meijers, Valenta, Tuijp

Related posts