Ajax en FC Utrecht laten ‘als gebaar van goede wil’ in onderlinge duels 1200 uitsupporters gratis toe

Ajax en FC Utrecht gaan voor de komende onderlinge duels 1200 supporters van de uitspelende club gratis toegang verschaffen tot het stadion. Dat maakten de twee clubs bekend op hun website. De clubs doen dit ‘als gebaar van goede wil’.

Door dit gebaar hopen de clubs de rivaliteit tussen de twee supportersgroeperingen terug te dringen. ‘Helaas voeren de laatste jaren negatieve gevoelens de boventoon als de teams elkaar ontmoeten,’ zo valt er op de clubsites te lezen. ‘De clubleiding van Ajax en die van FC Utrecht willen de banden juist aanhalen en tot het uiterste gaan om de relatie tussen de supporters op niveau te krijgen. Het sfeervolle karakter van de onderlinge duels wordt versterkt als de clubs hun supportersschare mee kunnen nemen naar de respectievelijke uitwedstrijden. Bij zowel Ajax – FC Utrecht (30 november 2008) als FC Utrecht – Ajax (1 maart 2009) geeft de thuisclub 1.200 toegangsbewijzen weg aan de bezoekende vereniging.’

De clubleidingen van beide clubs hopen dat dit gebaar als positief door supporters wordt opgepakt in de beleving van beide wedstrijden, met respect naar de tegenstander.

Related posts