Vier Ajacieden in voorselectie nieuwe Oranje-B

Johan Neeskens heeft vier Ajacieden opgenomen in zijn 26-koppige selectie voor het oefenduel van Oranje B tegen Jong Zweden. Urby Emanuelson, Kenneth Vermeer, Siem de Jong en Grogory van der Wiel maken deel uit van het nieuwe Oranje B; een nieuw team in het leven geroepen voor spelers die te oud zijn voor Jong Oranje, maar nog niet aanmerking komen voor het ‘grote’ Oranje. Nederland B treft de Zweden woensdag 19 november in Waalwijk.

Het Oranje-B project is voor de duur van dit seizoen nieuw leven ingeblazen na de uitschakeling van Jong Oranje voor het EK Onder 21 van volgend jaar. Een grote groep talentvolle spelers blijft via Nederland B interlands spelen en behoudt zodoende de aansluiting met het A-elftal. Dit geldt eveneens voor de oudere spelers van de voorlopige lijst van Nederland B, die in beeld zijn bij de selectie van het Nederlands elftal.

De Nederlandse voetbalbond was genoodzaakt na te denken over de toekomst, doordat het contract met Foppe de Haan afloopt in de zomer van 2009. De Fries wist zich met Jong Oranje niet te kwalificeren voor het EK van komende zomer. Dat houdt in dat Jong Oranje voorlopig geen competitieve wedstrijden afwerkt en de rol van de huidige lichting talenten daarmee zo goed als is uitgespeeld.

Het nieuwe Jong Oranje, dat zal gaan bestaan uit spelers die nu uitkomen in Nederland Onder-20, moet zich onder leiding van Neeskens zien te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Als tussenstap voor de huidige spelersgroep van Jong Oranje stelde de KNVB een Nederlands B-elftal samen. De definitieve selectie wordt vrijdag 14 november bekendgemaakt.

De volledige voorselectie:
Nordin Amrabat (PSV), Otman Bakkal (PSV), Roy Beerens (sc Heerenveen), Edson Braafheid (FC Twente), Wout Brama (FC Twente), Ryan Donk (West Bromwich Albion), Royston Drenthe (Real Madrid), Eljero Elia (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Kevin Hofland (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Glenn Loovens (Celtic), Marcel Meeuwis (Roda JC), David Mendes da Silva (AZ), Erwin Mulder (Excelsior), Stijn Schaars (AZ), Paul Verhaegh (Vitesse), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax), Gregory van der Wiel (Ajax), Robbie Wielaert (FC Twente), Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion).

Related posts