Ajax om de tafel met Van der Wiel en Schilder

Ajax wil het contract van Gregory van der Wiel openbreken. De 20-jarige verdediger heeft nog een verbintenis in Amsterdam tot medio 2011. “Maar het lijkt me logisch dat we eens gaan zitten om te kijken of we hem nog langer aan ons kunnen binden”, verklaart manager Technische Zaken Danny Blind.

In Sportweek legt hij uit dat Van der Wiel uitstekend in het Ajax-systeem past. “Hij is door ons opgeleid. Met zo’n jongen ga je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk door. Gregory ontwikkelt zich ook heel goed. We zijn zeer tevreden.”

Schilder
Met Robbert Schilder gaat de club in de winterstop om de tafel. De linkermiddenvelder, die door trainer Marco van Basten als linksback wordt gezien, heeft een aflopende verbintenis in de Amsterdam ArenA. “Ik ga ervan uit dat ik dit seizoen afmaak bij Ajax”, vertelt Schilder in hetzelfde medium. “Ik krijg meer speelminuten dan verwacht. Van Basten heeft ook gezegd dat hij me een goede voetballer vindt. Ik leer van hem en ook van de andere trainers. Aan de andere kant streef je natuurlijk naar een basisplaats, maar die zit er voorlopig niet in.”

Related posts