Van Basten overweegt boete voor Suarez wegens zoveelste onnodige gele kaart

Marco van Basten van Ajax overweegt Luis Suarez een boete op te leggen. De aanvaller incasseerde zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta alweer zijn zesde gele kaart in deze competitie. „Dat is veel en veel te veel”, aldus Van Basten.

Suarez vertolkte met een goal, assist en gele kaart een hoofdrol in het met 5-2 gewonnen duel. Suarez kreeg een gele kaart toen hij over de knie van Kevin Strootman dook. De aanvaller uit Uruguay claimde een strafschop. Scheidsrechter Pol van Boekel sprak van een „Schwalbe” en trok een prent. „En volgens mij had de scheidsrechter gelijk”, zei Van Basten.

„Suarez is ongelooflijk belangrijk voor ons. Hij is bijna bij alle doelpunten betrokken. Maar hij benadeelt ons ook met al die gele kaarten. Nog even en hij is bij iedere gele kaart geschorst. Dat kan niet. We gaan dus weer met hem praten. Ik sluit een boete niet uit.”

Related posts