Aanvallend Ajax simpel langs Sparta: 5-2 (Incl.video’s van alle doelpunten)

Een met slechts drie verdedigers spelend Ajax heeft vanmiddag een eenvoudige overwinning behaald op Sparta Rotterdam. Bij rust stond er al een 3-0 op het scorebord door doelpunten van Huntelaar, Suarez en Sno. Na rust waren Bakircioglu en Leonardo de doelpuntenmakers aan Ajax-zijde.

KIJK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Bij de aftrap leek er weinig verrassing te zitten in de opstelling van Ajax maar toen de wedstrijd begonnen was werd duidelijk dat Van Basten gekozen had voor een systeem met slechts drie verdedigers: Van der Wiel stond op rechts, Oleguer in het centurm en Vermaelen speelde aan de linkerkant. Jan Vertonghen was doorgeschoven naar het middenveld.

De tactiek pakte direct goed uit. Sparta wist zich keer op keer geen raad met de opkomende Vertonghen en binnen enkele minuten scoorde de Belg bijna de 1-0 maar zijn afstandspoeier kon door Wapenaar nog weggebokst worden.

Even later was het wel raak: Bakircioglu kwam op rechts goed door en bediende de vrijstaande Huntelaar op maat: 1-0. Vijf minuten later was de beurt aan Suarez om op het scorebord te komen door de tweede treffer mooi binnen te krullen: 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Blessure Huntelaar
De hosannastemming werd echter bruut verstoord. Na een klein half uur spelen verstapte Huntelaar zich en moest de aanvaller zich laten vervangen met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. Huntelaars vervanger Evander Sno had niet veel tijd nodig om de derde treffer op het scorebord te zetten. Nadat Suárez op Harold Wapenaar was gestuit schoot de gelegenheidsspits de rebound hard binnen: 3-0.

Inde tweede helft nam Ajax, wellicht onbewust, gas terug. Toch wist men nog twee keer te scoren: Suarez bracht Bakircioglu in stelling (4-1) en Sno deed iets vergelijkbaars voor Leonardo: (5-1). In de slotseconde gaf Sparta de nederlaag een nog iets draagdelijkere eindstand; 5-2.


1-0 Huntelaar


2-0 Suarez


3-0 Sno


4-1 Bakircioglu


5-1 Leonardo

Ajax-Sparta 5-2 (3-0)
16. Huntelaar 1-0
21. Suarez 2-0
42, Sno 3-0
57. John 3-1
74. Bakircioglu 4-1
84. Leonardo 5-1
88. Rose 5-2

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 48852
Kaarten: Geel: Suarez, Van der Wiel (allen Ajax), Knol, Duplan, Adeleye (allen Sparta)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer (’70 Robbert Schilder), Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Gabri, Luis Suarez (’80 Leonardo), Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu, Klaas-Jan Huntelaar (’38 Evander Sno), Urby Emanuelson

Related posts