Ajax stuurt zes spelers C1 naar huis: Spelletje loopt uit op vechtpartij in kleedkamer

Ajax heeft vorige week zes spelers van het eigen C1 team naar huis gestuurd na een vechtpartij in de kleedkamer. De spelers gingen massaal met elkaar op de vuist. Een van hen liep een hersenschudding op. De knokpartij speelde zich af op jeugdcomplex De Toekomst.

‘Ik ga niet ontkennen dat er iets is gebeurd,” zegt Jan Olde Riekerink, hoofd opleidingen van Ajax. ”Wij nemen het incident zeer hoog op”, verklaart hij tegen Het Parool. “Je dient je normaal te gedragen. Voordat we besluiten om bij voorbeeld spelers voorgoed uit de jeugdopleiding van Ajax weg te sturen, of op een andere manier te straffen, moeten we bepaalde zaken goed op een rij hebben.”

Eén van de ouders zegt tegen de krant: ”Het begon als een spelletje maar het liep uit de hand. De jongens hadden met elkaar afgesproken dat ze één jongen om de beurt telkens op het achterhoofd gingen tikken. Maar dat liep zo uit de hand dat de jongen een hersenschudding opliep.”

Een andere ouder: ”Er is uitgebreid met de leiding gesproken. We zijn als ouders erg geschrokken. Het is nu gedaan en we zullen kijken hoe het verder gaat.”

Related posts