Ajax kan voorsprong op psv vergroten

Ajax kan in de thuiswedstrijd tegen Sparta goede zaken doen. Het team van Marco van Basten kan bij winst de voorsprong op psv vergroten tot vier punten. Het team van coach Huub Stevens leed zaterdagavond een gevoelige 1-0 nederlaag bij het goed presterende Nec uit Nijmegen.

Ajax kan dus optimaal profiteren van opnieuw een misstap van de regerend kampioen. Bij winst op Sparta zal Ajax vier punten voorsprong nemen op de ploeg uit eindhoven. Komende week mogen beide teams aantreden in het KNVB Beker toernooi, waarin Ajax het matig presterende Volendam treft en psv mag afreizen voor een pittig duel tegen AZ in Alkmaar.

Voor de zondag daarop staat het duel Ajax-psv op het programma. Dat duel zou wel eens een belangrijke wending kunnen geven aan de stand in de Eredivisie. Bij winst van Ajax wordt een gat geslagen van zeven punten en bij verlies bedraagt de voorsprong nog een punt. Mocht Ajax zich zondag verzekeren van de drie punten, dan kan het zich gaan opmaken voor een zes punten wedstrijd met de eindhovenaren.

Related posts